"Dogovor DS-DSS o mandatima"

Beograd -- Stranke demokratskog bloka dogovorile se o raspodeli ministarskih mesta u novoj vladi, piše Blic.

Izvor: Beta
Podeli

List, pozivajući se na neimenovane izvore u Demokratskoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije, navodi da će DS imati jedno ministarsko mesto više od zbira resora koji će dobiti DSS, Nova Srbija i G17 plus. Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je, prema nezvaničnim informacijama, bilo jedno od najspornijih mesta u pregovorima, pripašće DS-u, a novi ministar biće Dragan Šutanovac.

Dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić bi, kako navodi izvor ovog lista, trebalo verovatno da preuzme Ministarstvo odbrane.

Prema istom izvoru, nađeno je i rešenje za Ministarstvo saobraćaja, koje bi trebalo da bude izdvojeno iz sadašnjeg resora za kapitalne investicije, a na njegovom čelu biće Velimir Ilić, dok će DS-u pripasti Direkcija za puteve, kao sredstvo za kontrolu rada ministra.

Večernje novosti tvrde da će se o raspodeli ministarstava unutrašnjih poslova i odbrane tek pregovarati narednih dana.

Kako saznaje Danas, glavna prepreka u pregovorima o vladi je Ministarstvo saobraćaja, odnosno ambicija Velimira Ilića da bude na čelu tog resora, na čijem čelu bi DS, međutim, želeo Dragana Đilasa.

G17 plus: Ne znamo kada će DS zakazati pregovore

Članica Predsedništva G17 plus Suzana Grubješić izjavila je da "nema informacije" o tome kada će Demokratska stranka sazvati narednu rundu pregovora o budućoj vladi Srbije.

Ona je rekla da je G17 plus "spreman na kompromis" koji bi podrazumevao da toj stranci, ako ne dobije mesto ministra finansija, pripadne "resor ekonomije, koji bi se sastojao od Ministarstva privrede, Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i Ministarstva turizma".

"Za G17 plus je prihvatljivo rešenje za premijera o kojem se dogovore DS i Demokratska stranka Srbije ", rekla je Grubješićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu