"Muž može da disciplinuje ženu"

Frankfurt -- Sud u Frankfurtu odlučio da se muškarcima muslimanske vere daje pravo da praktično zlostavljaju supruge, što je zapanjilo javnost

Izvor: FoNet
Podeli

Predsednica sudskog veća donela je odluku na osnovu Kurana, bez obzira na to što je ona u suprotnosti s nemačkim ustavom. O odluci koja je zapanjila nemačku javnost čoveka koji je dobio zvaničnu dozvolu da je "disciplinuje" obavestila je njegova supruga, koja je prethodno pokušala da se razvede od njega zbog zlostavljanja.

26-godišnja marokanska imigrantkinja, majka dvoje dece, pokušala je da se razvede od supruga, koji ju je fizički zlostavljao. Prema nemačkom zakonu, od podnošenja zahteva za razvod braka do zvanične odluke o razvodu mora da prođe najmanje godinu dana.

Razvod je moguć i po ubrzanom postupku, ako je reč o fizičkom zlostavljanju i pretnjama smrću, s čim je Marokanka svakodnevno bila suočena.

Sudija je, međutim, odbila zahtev za ubrzan razvod zbog odredbe iz Kurana koja kaže da suprug muslimanske vere ima pravo da disciplinuje svoju suprugu.

Advokat zlostavljane je zahtevao novo suđenje i novog sudiju, taj zahtev je bio odbijen, ali će novog suđenja ipak biti jer je predsednik suda, kada je slučaj dospeo u javnost, prihvatio zahtev odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu