Kažnjene Večernje novosti

Novinar i direktor Večernjih novosti i taj list osuđeni da plate 200.000 dinara direktoru zatvora u Zrenjaninu.

Izvor: Beta

Sreda, 28.02.2007.

14:47

Default images

Okružni sud u Zrenjaninu potvrdio presudu kojom se Večernje novosti, njihov direktor i dopisnik iz tog grada obavezuju da solidarno isplate 200.000 dinara direktoru Okružnog zatvora u Zrenjaninu Vladimiru Kerleti.

Presudom su obuhvaćeni dopisnik Večernjih novosti Slobodan Pašić, direktor Manojlo Vukotić i Večernje novosti.

Kerleta je podneo tužbu sudu u Zrenjaninu zbog povrede časti i ugleda u tri Pašićeva teksta koje su Večernje novosti objavile 2005. U tim tekstovima preneti su navodi iz anonimne dojave Ministarstvu pravosuđa, iza koje je stajala grupa radnika zrenjaninskog zatvora, o malverzacijama i propustima u poslovanju Kerlete.

Kerletin pravni zastupnik pozvao se na deo člana 3. Zakona o javnom informisanju, a sudija je protumačio da je sloboda javnog izražavanja i prava na slobodu štampe ograničena pravom na zaštitu prava ličnosti.

Opštinsko tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo je, pre spora, Kerletinu prijavu o uvredi i kleveti u Pašićevim tekstovima, pa je podneta tužba Opštinskom sudu u Zrenjaninu, sa zahtevom za obeštećenje od 350.000 dinara, što je taj sud delimično uvažio.

U obrazloženju tužbe navodi se da je Kerleta zbog tekstova objavljenih u Večernjim novostima bio nervozan, a kako je reč o mladom i neoženjenom čoveku, imao je dosta problema sa upoznavanjem pripadnica suprotnog pola.

Pašić je naveo da je tokom više od 30 godina novinarskog rada protiv njega pokrenuto oko 50 sudskih sporova, koji su završeni oslobađajućim presudama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: