Protest radnika Magnohroma

Više od 1.000 radnika fabrike Magnohrom drugi dan su u obustavi rada.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2007.

18:12

Default images

Radnici su danas od suvlasnika tog privatizovanog preduzeća Pramoda Mitala tražili da poštuje zahteve radnika da se uposle kapaciteti i isplate zaostale zarade. Protest je počeo juče zbog neisplaćenog dela decembarske plate, obećanog radnicima 1. februara. Obustavi rada prethodio je trodnevni štrajk upozorenja, koji su organizovali fabrički sindikati.

Član Borda direktora Rodoljub Petrović je na protestu pročitao pismo zaposlenih upućeno Mitalu, koji je s bratom Vinodom, kao vlasnik firme za proizvodnju čelika Global Stil Holding, kupio Magnohrom za 1,2 miliona evra i najavio da će investirati 23,16 miliona evra.

Od Mitala se traži da dođe u fabriku i omogući da radnicima budu isplaćene decembarske plate još danas, kao i januarska plata.

Poslednji zahtev upućen vlasniku Global Stil Holdinga bio je da će, ako ne pristane na ispunjenje zahteva, kod Agencije za privatizaciju biti pokrenut postupak za preispitivanje privatizacije Magnohroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: