Zaustavljene subvencije za stanove

Obustavljena isplata novca iz budžeta za subvencionisanje stambenih kredita jer ta sredstva nisu uračunata u privremeni budžet

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2007.

07:10

Default images

Koordinator Ministarstva finansija Milan Parivodić priznao je da subvencije za stambene kredite građanima nisu predviđene u privremenom budžetu. On ne priznaje da je odgovoran za tu situaciju, već će, kako kaže, pronaći pravog krivca.

On je o tom problemu razgovarao i s bankarima, a najavio je da će sve detalje o odobravanju kredita uz učešće države saopštiti sutra na konferenciji za novinare.

Pred sastanak s bankarima, Parivodić je izjavio da će utvrditi ko je kriv zbog, kako je rekao, propusta što u privremenom budžetu nije ostavljen novac za subvencionisanje kredita.

"Nije se moglo očekivati da ja, kao ministar, u jeku predizborne kampanje proveravam sve stavke Uredbe o privremenom finansiranju. Da podsetim bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića da se to ne radi tako", kaže on.

Dinkić je prvi kritikovao Parivodića zbog prekida subvencionisanja stambenih kredita. Član stranke G17 plus Vladimir Ilić, uz to sekretar Ministarstva finansija, smatra da je reč o tehničkoj grešci. "Nadam se da će ta greška biti ispravljena, da će se naći način finansiranja, makar iz budžetskih rezervi", kaže on.

Građani, sudeći prema reakcijama na sajtu B92, oštro su kritikovali prekid subvencionisanja kredita. Reč je o onim građanima koji su došli do faze isplate kredita. Neki od građana koji su se javili B92 imaju male bebe, a prodali su automobile za učešće.

I bankari se nadaju da je reč o privremenom prekidu.

Krediti u čijoj realizaciji učestvuje država trenutno su najpovoljniji jer su niži početni troškovi i manja je mesečna rata. Do sada je takve kredite dobilo 2.500 građana.

Opširnije o temi na stranicama Biz B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: