Hapšenja zbog ubistva Bitićija

Grupa od petoro policijaca i čuvara zatvora u Prokuplju uhapšena je u vezi sa slučajem ubistva trojice braće Bitići u julu 1999.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2007.

20:21

Default images

Kako saznaje agencija Beta, oni su uhapšeni pre dva dana, a policijski pritvor im ističe sutra, kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju. Svi uhapšeni su svedočili na sudjenju za ratni zločin ubistva braće Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija, američkih državljana poreklom sa Kosova.

Pred Specijalnim sudom za ratne zločine u novembru prošle godine počelo je sudjenje dvojici bivših policajaca Sretenu Popoviću i Milošu Stojanoviću.

Oni su optuženi da su 9. jula 1999. godine braću Bitići predali nepoznatim pripadnicima MUP Srbije, ispred Okružnog zatvora u Prokuplju koji su ih potom ubili u Petrovom selu.

Blic: Zamenik komandanta Žandarmerije uhapšen

Zamenik komandanta Žandarmerije, pukovnik Milenko Arsenijević, i još četvorica sadašnjih i bivših pripadnika Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u kidnapovanje i ubistvo trojice braće Bitići, saznaje Blic.

Osim Arsenijevića, u ponedeljak su uhapšeni M.V, V.N, M.M. i A.Đ., a u policiji im je određeno zadržavanje od 48 sati, piše sutrašnji Blic.

Sva petorica su se, prema saznanjima Blica, u policiji branila ćutanjem, ali neki od njih će dati iskaz istražnom sudiji.

Arsenijević je, kao svedok, ranije već davao iskaz istražnom sudiji u slučaju ubistva braće Bitići i nedavno svedočio na suđenju za ovaj zločin.

On je na suđenju rekao da je čuo za taj zločin i da se ne seća da li mu je za ubistvo braće Bitići rekao Vlastimir Đorđević, načelnik Resora javne bezbednosti u vreme ubistva, ili Đorđevićev zamenik Obrad Stevanović, istovremeno i načelnik Uprave policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: