Lažne diplome u "Vodovodu"

Kragujevac -- Direktor kragujevačkog "Vodovoda" Obren Ćetković kaže da je petoro radnika posedovalo falsifikovane diplome srednjih i viših škola.

Izvor: B92
Podeli

Poslovodstvo kragujevačkog Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija je pokrenulo početkom decembra prošle godine proveru verodostojnosti diploma grupe zaposlenih. Na osnovu usmene dojave da se pojedini zaposleni sumnjiče za falsifikovanje diploma, direktor tog preduzeća Obren Ćetković proveravao je ispravnost diploma radnika koji su ih stekli naknadno, po zasnivanju radnog odnosa.

"Od 26 prijava, provera je izvršena za 19 slučajeva. Od toga, pet diploma je falsifikovano, radi se o školama iz Beograda, Novog Sada, Zemuna, Batočine i Kragujevca", kaže Ćetković.

Od ukupno pet zaposlenih sa falsifikovanim diplomama, troje je sporazumno raskinulo radni odnos pošto im je ukazano da je počinjeni prekršaj otrkiven.

Dvoje radnika krivotvorena dokumenta nisu upotrebili za raspoređivanje na radna mesta u skladu sa stručnom spremom, pa zato nisu ni sankcionisani, kazao je Ćetković.

On je kazao da će javnom tužilaštvu biti podnete krivične prijave, pošto se proveri još sedam diploma.

Info

strana 1 od 46828 idi na stranu