Ubijen svedok protiv Haradinaja

Kako nezvanično saznaje B92, ubijen je jedan od malobrojnih svedoka na suđenju Ramušu Haradinaju.

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.02.2007.

16:20

Default images

Potvrdu ove vesti B92 nije mogao da dobije u Tužilaštvu tribunala gde je rečeno da su u toku provere. Suđenje Haradinaju, bivšem komandantu OVK i premijeru Kosova, trebalo bi da počne 5. marta.

Tim Karle del Ponte više puta je izjavio da ima poteškoće da na Kosovu pronađe svedoke koji će potvrditi navode da je Haradinaj odgovoran za zločine koji su se dogodili tokom 1999. godine.

Kako saznaje B92, Tužilaštvo je uspelo da obezbedi manje od deset svedoka za taj proces.

Portparol Karle del Ponte Olga Kavran demantuje tu informaciju i precizira da se u poslednjem dokumentu tužilaštva podnetom sudu navodi broj od 98 svedoka.

KPS: Nije prijavljeno nijedno ubistvo

Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani izjavio je da do večeras na Kosovu nije prijavljeno nijedno ubistvo.

Elekstronski mediji javili su danas da je na Kosovu ubijen svedok koji je trebalo da se pojavi na suđenju Ramušu Haradinaju u Hagu.

"Ako bi se tako nešto desilo mi bismo saznali 15-30 minuta od tog vremena", rekao je Eljšani agenciji Beta.

Haradinaj, nekadašnji komandant OVK, optužen je za zločine nad nealbanskim civilima na Kosovu i Metohiji tokom sukoba krajem devedesetih.

Portparolka tužilaštva Haškog tribunala Olga Kavran je, kako je preneo RTS, rekla da je o navodnom ubistvu saznala iz medija i da nema nikakvih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: