Nepomirljivi stavovi o Kosovu

Prema istraživanju javnog mnenja, postoji velika nepomirljivost stavova Srba i Albanaca o statusu Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2007.

16:45

Default images

Ako se dodaju elementi koji poboljšavaju status nealbanskog stanovništva na Kosovu, najspremniji na kompromis su Srbi, pa Albanci, a najmanje kosovski Srbi, zaključak je istraživanja koje je sproveo Stratedžik marketing.

Dve trećine građana su, prema istom istraživanju, za ulazak u Evropsku uniju, ali ako je to na bilo koji način uslovljeno Kosovom, broj opada na pola.

"Neusaglašeno javno mnjenje je delom rezultat odsustva ozbiljnih političkih poruka. Ali, političko delovanje utiče na promene. Tako je 14 odsto građana letos smatralo da je realno da Kosovo dobije autonomiju u okviru Srbije, a preko 40 odsto da je nezavisnost realnost. Od septembra ta slika se menja", objašnjava Srđan Bogosavljević iz agencije Stratedžik marketing.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: