Bez kompromisa o buvljaku

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović kaže da lokalna samouprava neće udovoljiti zahtevima uličnih prodavaca.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

18:51

Default images

To znači da neće menjati svoju odluku o zabrani vanpijačne prodaje robe. Stevanović je rekao da je lokalna samouprava uličnim prodavcima ponudila druge lokacije, ali da su oni odbili sve ponude, insistirajući da prodaju robu na platou kod Zelene pijace, u ulici Crveno barjače.

"To je nemoguće, jer je u suprotnosti sa odlukom lokalne samouprave da trajno reguliše vanpijačnu prodaju koja sve više uzima maha u Kragujevcu. I do sada smo pomagali te ljude i želimo da im i sada pomognemo, ali kompromisa oko lokacije na kojoj insistiraju neće biti", istakao je Stevanović.

Stevanović je poručio da plato kod Zelene pijace nije mesto za vanpijačnu prodaju i naglasio da nema mandat da im tako nešto dozvoli.

Vanpijačni prodavci, koji su do akcije Republičke tržišne inspekcije i komunalne inspekcije svoju robu prodavali kod Zelene pijace, okupili su se jutros ispred kabineta gradonačelnika Veroljuba Stevanovića tražeći ponovo da im se omugući da nastave sa radom na staroj lokaciji.

Stevanović je najavio da će u delu ulice Crveno barjače, od biskopa "Radnički" do zgrade nekadašnjeg "Crvenog signala", koji su ranije uzurpirali ulični prodavci, do Dana grada, 6. maja, biti izgrađen novi trg.

On je rekao da vanpijačna prodaja, zbog toga, na tom mestu više nije moguća, a grad će u najskorije vreme početi izgradnju zatvorene buvlje pijace, koja će biti završena do polovine godine i u koju će biti preseljena i sadašnja buvlja pijaca kod hale "Jezero".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: