Nastavak suđenja Škorpionima

Nastavljeno je suđenje pripadnicima paravojne jedinice Škorpioni za ratni zločin ubistva 6 civila, muslimana, kod Trnova 1995.

Izvor: Beta

Sreda, 31.01.2007.

08:16

Default images

Advokati odbrane predložili su da se obavi dopunsko veštačenje o psihičkom stanju optuženih. Oni su osporili nalaz Miodraga Blagojevića koji je u julu 2005. godine obavio veštačenje, navodeći da pre veštačenja nije bio upoznat sa sudskim spisima i krivičnim delima koja se optuženima stavljaju na teret.

Advokat Pere Petraševića je rekao da deo odbrane njegovog branjenika govori da je bio u stanju šoka za vreme streljanja šestorice srebreničkih Muslimana i da je to ostavilo posledice.

Blagojević je rekao da dodatno veštačenje ne bi ništa promenilo u njegovom nalazu i da je Petrašević zbog "teškog zadatka" bio pod stresom.

Predsedavajuća sudskim većem Gordana Božilović-Petrović rekla je da će o predlogu odbrane biti naknadno odlučeno i učesnicima u postupku kazala da pripreme završne reči za 7. i 8. februar kada se nastavlja suđenje.

Suđenje "Škorpionima" počelo je 20. novembra 2005. godine. Optužnica je podignuta na osnovu video-snimka streljanja koji su napravili Škorpioni.

Prvooptuženi, komandant Slobodan Medić, negirao je da je naredio streljanje šest zarobljenih srebreničkih Bošnjaka u mestu Godinjske Bare kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995.

Učešće u izvršenju zločina priznao je drugooptuženi Pero Petrašević, a krivicu odbacio petooptuženi Branislav Medić.

Trećeoptuženi Aleksandar Medić i četvrtooptuženi Aleksandar Vukov, negirali su da su pomagali pri izvršenju zločina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: