Japan poklonio medicinsku opremu

Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu Vlada Japana poklonila medicinsku opremu u vrednosti od 71.370 evra.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2007.

13:45

Default images

Vlada Japana je klinici poklonila pet monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, dva monitora za merenje venskog i arterijskog pritiska i jedan bronhoskop, koji će doprineti unapređenju zdravstvene nege pacijenata na odeljenjima intenzivne nege i bolesti pluća.

"Ovaj projekat je od velikog značaja za Srbiju, imajući u vidu da su deca ta koja će kreirati budućnost zemlje", rekao je novinarima japanski ambasador u Srbiji Tadaši Nagai.

Direktor Univerzitetske dečje klinike Zoran Krstić istakao je da je zahvaljujući donaciji Japana svih 15 mesta na Odeljenju intenzivne nege sada pod kvalitetnim nadzorom najboljih lekara, koji će moći brže da reaguju na eventualne promene u zdravstvenom stanju pacijenata.

Pomoćnik ministra zdravlja Goran Ilić zahvalio je Vladi i narodu Japana, istakavši da pomoć te zemlje traje intenzivno, već nekoliko godina, kao i da oni ulažu velike napore da Srbija postane "centar ovog dela Balkana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: