Sahranjen akademik Milošević

Akademik Nikola Milošević (78), koji je preminuo u utorak, sahranjen je danas na beogradskom Novom groblju.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2007.

15:46

Default images

Sahrani su prisustvovali i predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković-Ivić, akademik Matija Bećković. Nikola Milošević bio je poslanik Demokratske stranke Srbije od 2003. godine i počasni predsednik Srpske liberalne stranke.

Nikola Milošević je rođen 12. aprila 1929. godine u Sarajevu. U Beogradu je završio gimnaziju i filozofiju na Filozofskom fakultetu, na kojem je i magistrirao i doktorirao.

Bio je redovni profesor Teorije književnosti na Filološkom fakultetu. Od 1969. je redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti, a od 1991. predsednik Srpskog filozofskog društva.

Bio je član Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije, osnovanog decembra 2001, ali je podneo ostavku na članstvo u tom savetu u julu 2003.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: