Socijaldemokratija predala listu

Beograd -- Izbornu listu danas je Republičkoj izbornoj komisiji predala Socijaldemokratija.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik te stranke je advokat Nenad Vukasović, branilac Zvezdana Jovanovića, optuženog da je ubio predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića. Prvi na izbornoj listi je general u penziji i bivši predsednik te stranke Vuk Obradović.

Među njenih 175 kandidata za poslanike nalaze se i predstavnici Socijaldemokratske stranke, Kulturnog pokreta Srbije i Srpske kosovsko-metohijske stranke. Obradović je bio potpredsednik Vlade Srbije posle promena 2000, ali je podneo ostavku pošto su ga najbliže saradnice optužile za seksualno uznemiravanje.

"Za Srbiju nije kasno i nije nemoguće. Nije kasno da počistimo zgarrište na kojem se nalazimo - socijalno, društveno i ekonomsko", rekao je Vukasović prilikom predaje liste.

Vukasović je najavio da će Socijaldemokratija voditi kampanju "bez dlake na jeziku, otvoreno, bez diplomatski uvijenih govora i pretpostavki, jasno i precizno".

"Mi dolazimo da ponudimo zavođenje reda u zemlji i stvaranje elementarnih uslova za rad i za odgovornost svih i jednakost svih pred zakonom", rekao je Vukasović.

Info

strana 1 od 547 idi na stranu