Novi Zeland i Australija prve

Nova godina, kao i uvek, prvo je stigla na Novi Zeland, pa zatim u Australiju, dok su druge zemlje i kontinenti u pripremama.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2006.

17:12

Default images

Australijanci već nekoliko sati žive u novoj 2007. godini, koju su dočekali kada je u Srbiji bilo dva sata poslepodne. Tradicionalno najveći doček je priređen u sidnejskoj luci, gde se stara godina ispraća najvećim vatrometom na svetu.

Najveća atrakcija je sigurno most preko luke, sa koga se svakog 31. u ponoć ispaljuju ogromne količine vatrometa. Most koji je jedan od simbola Sidneja će u martu obeležiti 75 rođendan.

A organizatori dočeka Nove godine u Njujorku planiraju da na Tajm skveru ove godine bace više od tri tone konfeta, što je tri puta više nego inače.

Organizatori slavlja su spremili još jedno iznenađenje, jer su ove konfete nazvali 'rečifete'. Na njim će, uz srebrnu i zlatnu boju, biti ispisane reči: mir, ljubav, radost, sreća.

Svake godine milioni ljudi čekaju Novu godinu na centralnom trgu Njujorka, a vrhunac slavlja je spuštanje kristalne lopte i ispaljivanje konfeta sa okolnih zgrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: