Novi Zeland i Australija prve

Sidnej, Njujork -- Nova godina, kao i uvek, prvo je stigla na Novi Zeland, pa zatim u Australiju, dok su druge zemlje i kontinenti u pripremama.

Izvor: B92
Podeli

Australijanci već nekoliko sati žive u novoj 2007. godini, koju su dočekali kada je u Srbiji bilo dva sata poslepodne. Tradicionalno najveći doček je priređen u sidnejskoj luci, gde se stara godina ispraća najvećim vatrometom na svetu.

Najveća atrakcija je sigurno most preko luke, sa koga se svakog 31. u ponoć ispaljuju ogromne količine vatrometa. Most koji je jedan od simbola Sidneja će u martu obeležiti 75 rođendan.

A organizatori dočeka Nove godine u Njujorku planiraju da na Tajm skveru ove godine bace više od tri tone konfeta, što je tri puta više nego inače.

Organizatori slavlja su spremili još jedno iznenađenje, jer su ove konfete nazvali 'rečifete'. Na njim će, uz srebrnu i zlatnu boju, biti ispisane reči: mir, ljubav, radost, sreća.

Svake godine milioni ljudi čekaju Novu godinu na centralnom trgu Njujorka, a vrhunac slavlja je spuštanje kristalne lopte i ispaljivanje konfeta sa okolnih zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu