Pojačana akcija za Sigurnu kuću

Akcija B92 za prikupljanje sredstava za izgradnju Sigurne kuće pojačana je pred Novu godinu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2006.

16:59

Default images

Umesto slanja tradicionalnih novogodišnjih čestitki svojim poslovnim partnerima, čitav niz kompanija, ali i državnih institucija i pojedinaca, priključio akciji za izgradnju kuće za žrtve nasilja u porodici. I sutrašnja Ulica otvorenog srca u Beogradu biće posvećena akciji B92.

Umesto poklona, čestitki ili novogodišnjih paketića, svoju donaciju Sigurnoj kući obezbedile su firme First Data, Tehnikom i Sky Vision.

Kompanija koja obezbeđuje B92, Progard Securitas, takođe je odlučio da sredstva tradicionalno namenjena novogodišnjoj poslovnoj etekeciji, usmeri u fond za zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja. Pored novčane donacije od 500.000 dinara, Progard će pružiti i konsultantske usluge vezane za bezbednost Sigurne kuće.

Akciji B92 pridružio se i niz državnih institucija. Funkcioneri kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića, kao i članovi Upravnog odbora Fonda za penziono i invalidsko osiguranje, odrekli su se takozvane 13. plate u korist izgradnje Sigurne kuće.

Prethodno je ovu akciju podržao i Forum žena Nove Srbije, kao i mnogi poznati pojedinci. Ogroman doprinos akciji dali su i građani Srbije. Od početka akcije do danas više od 20.000 pojedinaca dalo je donaciju od 50 ili 150 dinara pozivom na broj 063/9765, čime je prikupljeno skoro 20.000 evra.

Od pre nekoliko dana, korisnici Telenorove mreže preko mobilnog telefona mogu da naruče i humanitarni CD "Sigurno najbolji", koji košta 240 dinara, a sav prihod od prodaje usmeren je u fond akcije B92.

Disk se naručuje slanjem prazne poruke na broj 063/9765. Na CD-u se nalaze numere Beogradskog sindikata, Darkvud Daba, Marčela, Ramba Amadeusa, Bobana Markovića i drugih domaćih muzičara, a akciju je pomogao SMS provajder Mobitel Plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: