Cobel: Podrška demokratskoj vladi

Beograd -- Ambasador Nemačke u Srbiji Andreas Cobel kaže da njegova zemlja želi da vidi Srbiju što pre u Evropskoj uniji.

Izvor: FoNet
Podeli

On je rekao da se nada da će buduću Vladu Srbije činiti demokratska većina, uz upozorenje da će, u suprotnom, "ovde nastati mrak i opet važiti zakoni džungle".

Uoči nemačkog predsedavanja EU, koje počinje 1. januara, Cobel je u intervjuu za emisiju "Evronet" Produkcijske grupe Mreža najavio da će Berlin vrlo pažljivo pratiti obaveze koje bi države zapadnog Balkana trebalo da ispune da bi uspešno završile proces stabilizacije i pridruživanja.

Za Srbiju, prema rečima Cobela, posebno važi obaveza saradnje sa Hagom, koja će biti glavni zadatak i buduće vlade, čiji će sastav biti poznat posle parlamentarnih izbora u januaru.

"Nadam se da će buduću Vladu Srbije činiti demokratska većina. Ukoliko se u budućoj Vladi ne nađu demokratske snage, mislim da će ovde nastati mrak, da će opet važiti zakoni džungle, i da će mladi, visoko obrazovani ljudi opet napuštati zemlju", kazao je Cobel.

Moto nemačkog predsedavanja EU glasi "Evropa uspeva zajedno", rekao je Cobel, kao da će, zbog toga, u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena jačanju evropskog Ustava i unutrašnjim problemima EU.

strana 1 od 104 idi na stranu