Vučelić: Sa SRS-om i narodnjacima

Socijalističkoj partiji Srbije ne pada na pamet da ponovo podržava manjinsku vladu, kaže Milorad Vučelić.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2006.

12:44

Default images

"Na nas neko može da računa samo kao bitan faktor u vlasti", izjavio je potpredsednik SPS-a Milorad Vučelić, navodeći da bi lično najviše voleo vladu radikala, narodnjaka i socijalista.

"Socijalistička partija Srbije mora biti u sledećoj vladi, i o tome će odlučivati sama, bez pritisaka SRS-a, DSS-a ili DS-a", rekao je Vučelić u razgovoru za Novosti.

On je potvrdio da je bilo nezvaničnih kontakata s liderom Socijaldemokratije Vukom Obradovićem da bude na izbornoj listi SPS-a.

"Ali, nama to nije prihvatljivo, jer on predstavlja stranku bivšeg DOS-a. Razgovaraćemo, međutim, sa penzionerima, pogotovo vojnim, jer je prirodno da oni budu na listi levice. Tu su i borci NOR-a koji su, takođe, naš prirodni saveznik", rekao je Vučelić.

Potpredsednik SPS-a smatra, pred nedeljne stranačke izbore, posle kojih će, kako veruje, preuzeti stranačko kormilo, da se stranka neće pocepati.

"Ne smemo sebi da dozvolimo takav luksuz. Nema prostora da neko u SPS-u posle kongresa bude novi Bane Ivković. Siguran sam i da drugi kandidati to ne žele, jer u novom rukovodstvu vidim sve one koji pretenduju za partijske funkcije", rekao je Vučelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: