Izraelski poslovni forum

Učesnici Izraelskog poslovnog foruma pozvali kompanije iz Izraela da više investiraju u privredu Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2006.

20:16

Default images

Sastanku Foruma, u Beogradu, prisustvovali su i ambasadorka Izraela Jafa Ben-Ari i predsednik Ekonomskog instituta Danko Đunić. Jafa Ben-Ari je u uvodnom obraćanju rekla da potencijali postoje, da je u prethodnom periodu zabeležen rast izraelskih investicija u Srbiju, ali da još nema srpskih investicija u privredu Izraela.

Ambasadorka Izraela je rekla da postoji dosta prostora za saradnju dve države, posebno na polju telekomunikacija i visoke tehnologije, ali i u poljoprivredi.

Danko Đunić je predstavio presek privrednog rasta u Srbiji tokom prethodnog perioda i podsetio da je ostalo rešiti dosta problema, kao što je spoljnotrgovinski deficit.

"Mada nekima sa strane možda izgleda da nismo previše objektivni, mi smo prilično ponosni na svoje uspehe. Prema Fajnenšel tajmsu, Beograd je evropski grad budućnosti. Mi smo van Evropske unije, ali ipak ne toliko daleko, što je važno za buduće investitore", rekao je Đunić.

Izraelski poslovni forum osnovan je 2003. da bi promovisao ekonomske veze Izraela i Srbije. Za poslednje dve godine broj izraelskih kompanija koje su prisutne u Srbiji povećan je sa 16 na više od 80. Vrednost trgovinske razmene porasla je sa 12 miliona dolara, kolika je bila 2002, na 30,6 miliona u 2005. Jafa Ben-Ari i Danko Đunić su naveli da je to i dalje veoma malo i pozvali kompanije iz obe države da više sarađuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: