Danica Hrvatske za Natašu Kandić

Ambasador Hrvatske u Beogradu Tonči Staničić uručio direktorki Fonda za humanitarno pravo Nataši Kandić orden "Danice Hrvatske".

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2006.

22:03

Default images

Nataši Kandić je odlikovanje dodeljeno, odlukom predsednika Hrvatske Stjepana Mesića, za njene zasluge u uspostavljanju kontakata između dve države i uspeh u pravnom rešavanju posledica rata.

Na svečanom prijemu u rezidenciji hrvatske abasade, Staničić je rekao da je Nataša Kandić Hrvatskoj i svima u regionu ukazala da ratni zločin nema naciju, veru, rasu, ni granicu i da bi, figurativno rečeno, svako trebalo najpre da "pomete ispred sopstvenih vrata".

Kandićeva je rekla da odličje koje je njoj dodeljeno, predstavlja ujedno i priznanje civilnom društvu u Srbiji.

Uvek je postojala i jedna druga Srbija, puno grupa, pojedinaca i angažovanih intelektualaca koji su svojim radom pokazivali da se ne mire sa politikom zločina, rekla je Kandić i dodala da je "Danica Hrvatske" dokaz da to i drugi vide.

Prema njenim rečima ovo, kao i prizanje grada Sarajeva koje joj je ranije dodeljeno, imaju posebnu vrednost zato što dolaze iz regiona.

Napravljen je korak u približavanju društava i podrška Hrvatske svakom pozitivnom potezu Srbije otvorila je vrata za druge slične postupke u čitavoj regiji, ocenila je Kandićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: