Huper - advokat u pripravnosti

Sekretarijat Haškog tribunala odredio britanskog advokata Dejvida Hupera za branioca u pripravnosti Vojislavu Šešelju.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2006.

11:39

Default images

Odlukom koju je potpisao zamenik sekretara Tribunala Džon Hoking Huperu je od 30. oktobra promenjena uloga, pa je od imenovanog službenog branioca lidera Srpske radikalne stranke postao takozvani stend baj advokat, čija je uloga da preuzima odbranu ako optuženi ometa rad suda braneći se sam tokom procesa.

Tako su se stekli uslovi da pretpretresno veće Holanđanina Alfonsa Orija sutra, na redovnoj statusnoj konferenciji, zakaže početak suđenja Šešelju.

Suđenje je trebalo da počne 2. novembra, ali je odloženo pošto je Apelaciono veće prihvatilo žalbu dosadašnjeg Šešeljevog advokata u pripravnosti Tjarda van der Spula na odluku kojom je optuženom uskraćeno pravo da se sam brani, pa mu je za službenog branioca postavljen Huper.

Šešelj se protivio postavljanju i advokata u pripravnosti i službenog branioca.

Tužilaštvo je, u međuvremenu, navelo spremnost da skrati optužnicu protiv Šešelja tako što bi odbacilo pet od 14 tačaka optužnice. Šešelj je optužen za zločine u Vukovaru, Voćinu, Bosanskom Šamcu, Zvorniku i Hrtkovcima, a izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od tačaka optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: