Obnovljen most kod Ostružnice

Beograd -- Na Savi kod Ostružnice pušten je u saobraćaj rekonstruisani železnički most koji je porušen tokom bombardovanja 1999. godine.

Izvor: B92
Podeli

Ponovnim uspostavljanjem saobraćaja preko ovog mosta biće rastrećen beogradski čvor, a železnički saobraćaj kroz Srbiju odvijaće se znatno brže. Obnovljeni železnički most nalazi se na Koridoru 10 i njegovo puštanje u saobraćaj će prema procenama stručnjaka ubrzati saobraćaj kroz Srbiju za čak četiri sata.

Most koji je prvi put podignut 1953. godine sada je odnovljen sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana. U obnovu ovog mosta Vlada Srbije i Železnica Srbije uložile su 250 miliona dinara: "Ovaj most ima neobičnu istoriju, bilo je potrebno dvaput da se gradi. Da poželimo da se nijedan most u Srbiji više nikada ne gradi dvaput, a da mnogo ovakvih i još većih mostova i puteva podignemo po Srbiji. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu".

Direktor železnice Milanko Šarančić rekao je da će od Vlade zatražiti da preuzme otplatu 100 miliona dolara duga kreditorima tog javnog preduzeća. Radi se o obavezama koje će železnica morati da vraća u narednih 12 godina, kazao je Šarančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 449 idi na stranu