B92 na 8.598. mestu na svetu

Sajt B92 našao se na 8.598. mestu liste najposećenijih svetskih Internet sajtova i tako zauzeo prvo mesto među domaćim sajtovima.

Izvor: B92, pretraga.co.yu

Petak, 01.09.2006.

11:26

Default images

Lista je formirana korišćenjem servisa Netcraft, koji meri realnu posećenost sajtova a ne porast posećenosti u određenom periodu, što podatke čini relevantnijim. Forum B92, koji čini oko 10 odsto ukupne posete sajta B92, našao se samostalno na šesnaestom mestu liste domaćih sajtova, dok merenje nije obuhvatilo novootvoreni Blog B92, koji beleži nagli rast poseta.

Drugi srpski sajt na toj listi jeste forum elitesecurity.org, koji je na 29.875. mestu, a na trećem mestu  je sajt ljubavni-sastanak.com, na 36.791. mestu, objavio je sajt pretraga.co.yu. Kompletni rezultati nalaze se ovde.

Podsećamo da je i prema servisu Aleksa sajt B92 ubedljivo na prvom mestu u regionu jugoistočne Evrope.

I tokom letnjeg "zatišja", sajt B92 dnevno je posećivalo preko 100.000 ljudi, koji su svakog dana otvarali preko milion stranica.

Varagić: Netcraft vrlo pouzdan

Dragan Varagiæ
Servis netcraft.com postoji 7-8 godina i bavi se istraživanjima servera na Internetu. Taj servis omogućava da se sazna na kojim serverima se određeni sajt nalazi i kakvi su ti serveri, objasnio je za B92 Dragan Varagić, vlasnik sajta pretraga.co.yu. “Nedavno su pored te aktivnosti, pošto dobijaju veliku količinu podataka o serverima, uradili statističku metodologiju posećenosti i za svaki Internet sajt dali procenu posećenosti, nešto slično Aleksa servisu“, rekao je Varagić.

Međutim, za razliku od Alekse, koji meri povećanje posećenosti i na osnovu toga rangira sajtove, zbog čega se može dogoditi da sajtu koji ima visoku i nepromenljivu posetu rejting na Aleksi pada, Netcraft daje procenu realne posećenost sajta, odnosno procenu njegovog realnog ranga na svetu, rekao je Varagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: