Delta podržala vlasnike Novosti

Milka Forcan kaže da je Delta finansijski podržala nove vlasnike akcija Novosti, ali da nije vlasnički povezana s njima.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

17:10

Default images

Potpredsednica holdinga Delta je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta, međutim, navela i da će Delta učestvovati u organima upravljanja Večernjih novosti i imati aktivnu ulogu u daljem poslovanju te novinske kuće. Delta je prethodno negirala bilo kakvu vezu sa zainteresovanima za kupovinu Novosti.

Delta će zadržati mogućnost da svoj kredit konvertuje u vlasnički ulog u Novostima, rekla je Forcanova. Ona je ponovila da Delta holding nije postao suvlasnik Večernjih novosti. "Večernje novosti" su dosadašanjom uređivačkom politikom obezbedile visoku pozicioniranost u medijskom prostoru Srbije i mi je u potpunosti podržavamo i ni na koji način se nećemo mešati u uređivačku politiku novina", kazala je Forcanova.

Većinski paket akcija kompanije Novosti prodat je pre dva dana, ali se o kupcima 56 odsto kapitala tog lista i dalje nagađa. Generalni direktor kompanije Novosti Manojlo Vukotić otkrio je da se radi o srpskim biznismenima, a da će njihova imena biti poznata u petak, kada u Centralni registar budu upisane akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: