Iračke snage možda samostalne

Iračke snage bi, uz malu pomoć Vojske SAD, mogle da preuzmu odgovornost za bezbednost zemlje za 12 do 18 meseci.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.08.2006.

07:30

Default images

Komandant snaga SAD u Iraku, general Džordž Kejsi, nije mogao da precizira kada će iračke snage bezbednosti biti sposobne da samostalno deluju kako bi SAD mogle da počnu da povlače svojih 135.000 vojnika iz Iraka.

"Ne znam datum, ali smatram da će u narednih 12 do 18 meseci iračke snage bezbednosti toliko uznapredovati da će moći da preuzmu odgovornost za bezbednost u zemlji, uz veoma malu pomoć koalicionih snaga", rekao je on.

U dve eksplozije u Bagdadu 18 mrtvih, 75 ranjenih

Najmanje 18 ljudi je poginulo, a 75 je ranjeno u dve eksplozije u Bagdadu, a jedna od bombi je bila podmetnuta na pijaci.

Kako javlja agencija AP, dve bombe su eksplodirale u popularnoj četvrti Bagdada, u razmaku od 10 minuta, a ranjeni su prebačeni u dve bolnice, rekao je zvaničnik policije Bilal Ali Madžid.

Agencija Frans pres prenosi izjavu izvora iz bolnice Kindi da je 14 osoba poginulo, a 38 ranjeno u eksploziji automobila-bombe na pijaci u šiitskoj četvrti Al-Amin u Bagdadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: