Vlada ne da pomoć Roštiljadi

Leskovac -- Direktor Turističke organizacije Leskovac Ljubiša Stanojković kaže da je Vlada Srbije odbila da pruži pomoć Roštiljadi.

Izvor: Beta
Podeli

Stanojković je rekao da su predstavnici Ministarstava trgovine i kulture i Ministarstva za kapitalne investicije, koje je prethodnu Roštiljadu pomoglo s dva miliona dinara, odbili da daju finasijsku pomoć toj turističkoj manifestaciji. Inače, leskovačko roštilj meso nedavno je zaštićeno kao brend u Republičkom zavodu za intelektualnu svojinu.

"Rekli su nam samo da nisu zainteresovani da finansiraju Roštiljadu, koja je odavno prekoračila srpske okvire. Mi se, zaista, osećamo hendikepirano u odnosu na sabor u Guči, čiji je genaralni pokrovitelj Vlada", kaže Stanojković.

Roštiljada očekuje posetioce iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja iz okruženja, pokrovitelj 17. Roštiljade je leskovačka opština, koja je u te svrhe izdvojila dva miliona dinara. Tokom sedam dana posetioci će moći da probaju specijalitete sa roštilja, odnono leskovačke ćevape, pljeskavice i druge specijalitete, a zakazana su i takmičenja kulinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu