Vlada ne da pomoć Roštiljadi

Direktor Turističke organizacije Leskovac Ljubiša Stanojković kaže da je Vlada Srbije odbila da pruži pomoć Roštiljadi.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

15:25

Default images

Stanojković je rekao da su predstavnici Ministarstava trgovine i kulture i Ministarstva za kapitalne investicije, koje je prethodnu Roštiljadu pomoglo s dva miliona dinara, odbili da daju finasijsku pomoć toj turističkoj manifestaciji. Inače, leskovačko roštilj meso nedavno je zaštićeno kao brend u Republičkom zavodu za intelektualnu svojinu.

"Rekli su nam samo da nisu zainteresovani da finansiraju Roštiljadu, koja je odavno prekoračila srpske okvire. Mi se, zaista, osećamo hendikepirano u odnosu na sabor u Guči, čiji je genaralni pokrovitelj Vlada", kaže Stanojković.

Roštiljada očekuje posetioce iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja iz okruženja, pokrovitelj 17. Roštiljade je leskovačka opština, koja je u te svrhe izdvojila dva miliona dinara. Tokom sedam dana posetioci će moći da probaju specijalitete sa roštilja, odnono leskovačke ćevape, pljeskavice i druge specijalitete, a zakazana su i takmičenja kulinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: