SRS protiv Draškovića i Stankovića

SRS traži da ministri spoljnih poslova i odbrane ne prisustvuju narednoj sednici Skupštine jer nisu zvanično izabrani.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

15:45

Default images

"Možda su oni za nekoga ministri, ali za radikale i za Ustav Srbije nisu", rekao je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić. Na pitanje da li će radikali napustiti sednicu ako joj budu prisustvovali Vuk Drašković i Zoran Stanković, on je odgovorio da će se radikali protiv njihovog prisustva boriti svim poslaničkim i ustavnim sredstvima.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici zatražila sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj bi trebalo da bude usvojen izveštaj o toku razgovora o političkom rešenju budućeg statusa Kosova i Metohije. Sednica će najverovatnije biti održana 12. septembra, saznaje B92 u republičkom parlamentu.

Takođe, očekuje se rekonstrukcija Vlade Srbije, kako bi bila popunjena mesta ministra spoljnih poslova i odbrane, koji su prešli sa nivoa državne zajednice. U međuvremenu, Vlada Srbije je te ministre imenovala uredbom.

Socijalistička partija Srbije, koja glasa za predloge Vlade, najavila je da za Draškovića neće glasati, dok je SPO u više navrata, od obnove državnosti Srbije posle referenduma u Crnoj Gori, navodio da će Vuk Drašković biti izabran za ministra, a u suprotnom neće biti ispoštovan koalicioni sporazum vladajućih stranaka, pa bi verovatno usledili novi izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: