EU: Više mobilnih nego fiksnih

Više evropskih porodica poseduje mobilne telefone nego fiksne linije, rezultat je ankete Evropske unije.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 28.08.2006.

11:35

Default images

Osamdeset odsto porodica u EU danas ima najmanje jedan mobilni telefon, u odnosu na 78 odsto domaćinstava s telefonskom linijom. Oko 18 odsto njih se oslanja samo na mobilni aparat i nema fiksni. Ta brojka oštro raste u nekim državama EU, pa tako 48 procenata Letonaca i 47 odsto Finaca ima samo mobilne telefone.

U okviru svih 25 članica EU, 97 odsto domaćinstava ima neku vrstu telefona, mada 10 procenata Poljaka i 9 odsto Litvanaca i Portugalaca nemaju ni fiksnu ni mobilnu telefonsku vezu.

Ispitivanje nalazi i da 52 odsto evropskih domaćinstava poseduje najmanje jedan računar, uz ogromne razlike među državama, od 83 odsto u Holandiji do 33 procenta u Grčkoj.

Telefon kao atletski rekvizit

U Finskoj je održano prvenstvo sveta u bacanju mobilnih telefona.Finac Lasi Etelatalo osvojio je zlatnu medalju pošto je svoju nokiju bacio 89 metara. Šampionat je, kao i pethodnih godna, održan u Savonliniju, malom finskom gradu blizu granice s Rusijom. Takmičenje je ove godine imalo međunarodni karakter jer je okupilo učesnike iz Holandije, Kanade, Rusije, Belgije i Finske.

U bacanju slobodnim stilom drugo mesto je osvojio Holanđanin Elie Rugthoven, čiji je telefon pao van područja označenog za takmičenje, ali je žongliranjem s nekoliko mobilnih telefona impresionirao žiri, koji mu je na kraju progledao kroz prste i priznao rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: