Prevodioci sa srpskog na crnogorski

Jedna hrvatska firma objavila konkurs za prevodioce sa srpksog na crnogorski jezik.

Izvor: FoNet

Subota, 19.08.2006.

12:20

Default images

Hrvatska firma SPES, Centar za poduke i prevodilaštvo, objavila je u beogradskom Blicu oglas u kom traži 400 prevodilaca sa srpskog na strane i sa stranih na srpski jezik, a traže se, između ostalih, prevodioci sa srpskog na crnogorski jezik i obratno. Sličan oglas, ali za crnogorski jezik, kompanija iz Hrvatske danas je objavila i u podgoričkim Vijestima.

U tekstu oglasa se kaže da ta firma organizuje konkurs za honorarne prevodioce i sudske tumače sa srpskog jezika na strane jezike i sa stranih jezika na srpski jezik. Između više od 30 jezika, kao što su nemački, poljski i engleski, SPES traži i po 10 prevodilaca za crnogorski i bošnjački. Uz molbu i kopiju diplome, od kandidata se traži da pošalju biografiju na maternjem i svakom stranom jeziku za koji se prijavljuju. Predviđeno je da kandidati prođu proveru znanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: