Tužilaštvo: Krasić ne širi mržnju

Beograd -- Okružno javno tužilaštvo predmet poslanika SRS Zorana Krasića vratilo Prvom opštinskom tužilaštvu.

Izvor: Danas
Podeli

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu nije našlo da u istupu narodnog poslanika iz Srpske radikalne stranke Zorana Krasića, koji ječlanove porodice potpredsednice Vlade nazvao ustašama, ima elemenata krivičnog dela izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje, rekla je Mirjana Ilić, zamenica okružnog javnog tužioca.

Prvo opštinsko javno tužilaštvo je po službenoj dužnosti  pokrenulo predistražne radnje u vezi s Krasićevim verbalnim ispadima, ali je 20. juna predmet ustupilo Okružnom javnom tužilaštvu da ono proceni da li je reč o krivičnom delu izazivanja rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti.

Podsetimo, poslanik Krasić je sa skupštinske govornice početkom juna ove godine optužio G17 plus da dovodi ustaše na vlast u Srbiji i da su neki članovi porodice Ivane Dulić Marković bili ustaše u Hrvatskoj. "Uzmite vašeg potpredsednika Ivanu Dulić Marković i ona pokupi ove njene ustaše i dovede da joj budu savetnici... Gde joj je bila rodbina, a brat gde joj je bio, u vojsci Republike Srpske, ili u Zengama? To je ta gospođa koja je rekla da je ona vlast klala i krvavim kontejnerima prebacivala", rekao je tada Krasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu