Vojska dobila kopnenu brigadu

Vojska Srbije dobila je Prvu kopnenu brigadu, čime je i zvanično počela reoganizcija i reforma oružanih snaga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2006.

21:01

Default images

U kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu danas je prestao da postoji. Novosadski korpus. Ta kasnarna sada je sedište Prve kopnene brigade. Fomiranjem ove jedinice ukida se hiljadu i dvesta radnih mesta. Većina će posao naći u dva nastavna centra, koji će biti fomirani u Somboru i Pančevu, dok će njih 400 ostati bez posla.

"Pravimo vojsku koja će ispuniti zahteve državnog rukovodstva, ali  se ne spemamo za oružane sukobe", kaže Stanković povodom izjava radikala, da ako zatreba, Kosovo treba braniti i oružjem. "Mi  nemamo namera niti o oružanim akcijama razmišljamo i nemamo nikakvih namera, niti pripremamo oružane formacije da aktivno učestvuju u oružanim sukobima."

Vojska Srbije ubuduće će imati četiri kopnene brigada. Osim u Novom Sadu, biće stacionirane u Kraljevu, Nišu i Vranju.

Ministar odbrane kaže da je Vlada Sbije odobrila prodaju 13 vojnih objekata, i da  očekuju prihod od 4,5 milona evra. Deo novca biće uložen u stanove za vojsku. Stanković je takođe rekao da ocekuje da će Skupština o zakonu o ministarstvima glasati krajem avgusta ili početkom septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: