Savet RRA: NUNS preti

Savet Republičke radiodifuzne agencije ocenjuje navode NUNS-a kao pretnje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2006.

17:35

Default images

Rukovodstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije zapretilo je da će petorici članova Saveta zamrznuti članstvo i isključiti ih iz NUNS-a, a Savet RRA je to saopštenje ocenio kao pokušaj protivzakonitog pritiska na Savet.

Savet RRA je u saopštenju naveo da predsednik tog tela Nenad Cekić nikada nije bio član NUNS-a, a da Vladimir Cvetković i Aleksandar Vasić dve godine ne plaćaju članarinu i ne mogu se smatrati članovima tog novinarskog udruženja. "Sada je svakom jasno da je reč o delu složenije kampanje da se nasilno i mimo zakona RTL-u isposluje dozvola za emitovanje televizijskog programa, koju na javnom konkursu nije dobio", piše u saopštenju Saveta RRA koji su potpisali Nenad Cekić, Aleksandar Vasić, Vladimir Cvetković i Slobodan Đorić.

"Pretnja rukovodstva NUNS-a je dokaz jednoumlja i nedemokratičnosti čelnika NUNS-a", dodaje Savet.

NUNS je 21. jula pozvao Nenada Cekića da se obrati tom novinarskom udruženju radi zamrzavanja članstva. Zahtev je prosleđen i članovima Saveta RRA Aleksandru Vasiću, Slobodanu Đoriću, Goranu Karadžiću i Vladimiru Cvetkoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: