Projekti za zaštitu zdravlja Roma

Ministarstvo zdravlja finansiraće u prvoj fazi 31 projekat koji se odnosi na očuvanje i unapređenje zdravlja Roma.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 31.07.2006.

12:09

Default images

Na konkurs koji je raspisan u junu ove godine stigla su 93 projekta, a u prvoj fazi Ministarstvo zdravlja će finansirati 31 koji se odnosi na unapređenje reproduktivnog zdravlja Romkinja, prevenciju kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti i drugih masovnih nezaraznih bolesti kod odraslih Roma.

Ti projekti se odnose i na unapređenje zdravlja usta i zuba kod romske dece, vakcinaciju dece koja do sada nisu bila obuhvaćena vakcinacijom ili nisu uopšte registrovana u zdravstvenim ustanovama i lečenje od parazitarnih i zaraznih bolesti, sanaciju romskih naselja i kontrolu vode i hrane.

U saopštenju Ministarstva navodi se da ostali projekti nisu odbijeni, već im je dat rok do 28. avgusta za dopune, preciziranja, usklađivanje budžeta ili bolje definisanje efekata po zdravlje Roma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: