Petrović: Da se usvoji novi ustav

Zamenik predsednika DS Dušan Petrović rekao da će eksperti stranke do 20. avgusta ponuditi predloge za ustavno uređenje države.

Izvor: B92

Nedelja, 30.07.2006.

15:13

Default images

Petrović je rekao da je u do sada razmatranim članova budućeg Ustava Srbije ostalo još pet, šest otvorenih pitanja i da nema razloga da se i te razlike ne otklone. "Ako ne bude bilo mogućnosti da se novi ustav usvoji po važećoj proceduri sa dvotrećinskom većinom u parlamentu i podrškom građana na referendumu, DS se zalaže za izbore za ustavotvornu skupštinu", rekao je Petrović.

Zamenik predsednika DS je kazao da su vanredni parlamentarni izbori "ključ za izlazak iz krize" zato što će Srbiji doneti novu, prodemokratsku vladu jer, kako je istakao, vlada koju podržavaju socijalisti ne može da uvede Srbiju u EU. "Izbori će Srbiji doneti vladu sposobnu za nastavak politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, politiku brzih i odlučnih reformi koja će Srbiju odvesti u Evropu", rekao je Petrović.

On je kritikovao kabinet Vojislava Koštunice koji, kako je rekao, nema demokratski kapacitet za donošenje važnih odluka i rešavanje nagomilanih problema u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: