Petrović: Da se usvoji novi ustav

Lajkovac -- Zamenik predsednika DS Dušan Petrović rekao da će eksperti stranke do 20. avgusta ponuditi predloge za ustavno uređenje države.

Izvor: Beta
Podeli

Petrović je rekao da je u do sada razmatranim članova budućeg Ustava Srbije ostalo još pet, šest otvorenih pitanja i da nema razloga da se i te razlike ne otklone. "Ako ne bude bilo mogućnosti da se novi ustav usvoji po važećoj proceduri sa dvotrećinskom većinom u parlamentu i podrškom građana na referendumu, DS se zalaže za izbore za ustavotvornu skupštinu", rekao je Petrović.

Zamenik predsednika DS je kazao da su vanredni parlamentarni izbori "ključ za izlazak iz krize" zato što će Srbiji doneti novu, prodemokratsku vladu jer, kako je istakao, vlada koju podržavaju socijalisti ne može da uvede Srbiju u EU. "Izbori će Srbiji doneti vladu sposobnu za nastavak politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, politiku brzih i odlučnih reformi koja će Srbiju odvesti u Evropu", rekao je Petrović.

On je kritikovao kabinet Vojislava Koštunice koji, kako je rekao, nema demokratski kapacitet za donošenje važnih odluka i rešavanje nagomilanih problema u zemlji.

Info

Bez prestanka napada u Libanu

Tel Aviv, Bejrut, Vašington, Beograd, Jerusalim -- Izrael je, uprkos četrdesetosmočasovnom primirju, nastavio napade na uporišta Hezbolaha i najavio novu ofanzivu.

Svet ponedeljak 31.07. 23:02 Komentara: 12
strana 1 od 426 idi na stranu