Obnavljanje domova zdravlja

Beograd -- Svi domovi zdravlja u Srbiji treba da budu obnovljeni do kraja godine, pošto je Vlada usvojila projekat hitne rekonstrukcije.

Izvor: B92
Podeli

Oko 60 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana biće uloženo u popravku, održavanje i nabavku nove opreme u 157 zdravstvenih ustanova. Trošni zidovi, zarđale cevi i uništena stolarija otići će u prošlost. Cilj projekta je da u svakom domu zdravlja lekari imaju približno iste uslove za rad, a pacijenti za lečenje. Prvo će biti sređivane ordinacije, čekaonice i sanitarni čvorovi.

Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, kaže da će biti popravljeno, u meri u kojoj je to moguće, sve u vezi s grejanjem, hlađenjem, održavanjem i infrastruktura vezana za snabdevanje strujom i vodom. Ako sve bude išlo po planu, pacijenti će se u obnovljenim domovima zdravlja lečiti najdalje za pola godine. Korist od renoviranja, objašnjava Milosavljević, sem pacijenata imaće i zaposleni u lokalnim preduzećima. "Biće odabrano mnogo velikih izvođača koji su u stanju da koordiniraju radove", kaže on.

Prema planu, u zdravstvene ustanove bi do 2010. trebalo da bude uloženo još 350 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu