Užice: Tuča zbog plakata

Užička policija potvrdila da je grupa nepoznatih osoba juče rano ujutro napala aktiviste Demokratske stranke iz Beograda.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2006.

10:14

Default images

Aktivisti DS-a u tom trenutku skidali su plakate jednog od kandidata za predsednika opštine Užice. U saopštenju se ne precizira čiji su plakati odlepljivani, ali se navodi da je osam do 10 osoba, koje su se slučajno zadesile na Rakijskoj pijaci, dobacivalo i vređalo aktiviste DS-a, a potom je jedna osoba iz te grupe pesnicom udarila Sašu Vasića iz Beograda u glavu, oborila ga, a ostali su ga šutirali.

Saša Vasić je zadobio lake telesne povrede, navodi se u saopštenju užičkog SUP-a. "Došlo je do sukoba tako što ti momci nisu dozvoljavali da se plakati prelepe i na prvi naš najmanji komentar da ih se to ne tiče, njih sedam ili osam su poleteli na nas. Jedan od njih je izvadio nož, neko me je udario. Devojka je pokušala da skupi stvari iz torbice, sagla se, a tako ju je neko šutnuo u glavu da je pala u nesvest. Tada je pritrčala i ekipa koju smo došli da obiđemo i onda smo pozvali policiju", kaže Vasić.

Užički DS je saopštio da su u incidentu učestvovali aktivisti Demokratske stranke Srbije, G17 plus i Nove Srbije. Stranka G17 plus negirala je da su njeni aktivisti učestvovali u incidentu i saopštila da je to na identifikaciji potvrdila i povređena aktivistkinja DS-a. Izborni štab Tihomira Petkovića, kandidata Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Užice, takođe je demantovao da su aktivisti te stranke napali članove DS-a.

U Užicu se u nedelju održavaju izbori za predsednika opštine, na kojima učestvuje osam kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: