Rašiti osuđen na 8 godina zatvora

Krivično veće Okružnog suda u Vranju osudilo je na osam godina zatvora Ridvana Rašitija (32), iz Velikog Trnovca kod Bujanovca.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2006.

14:42

Default images

Rašitija, koga lokalni mediji nazivaju ideologom tzv. Trnovačke grupe, sud je proglasio krivim zbog udruživanja radi neprijateljske delatnosti i terorističkog delovanja. Taj tridesetdvogodišnjak je, kako stoji u presudi, od 2001. do 2003. bio član Albanske nacionalne armije, terorističke organizacije stvorene sa ciljem da ugrožava ustavni poredak tadašnje SRJ, odnosno SCG.

Rašiti je bio organizator podmetanja nekoliko eksplozivnih naprava, a takođe je skrivao u svojoj kući dvojicu glavnih organizatora grupe, Irima Jakupija Naciste, i Besima Tahirija Čečena, koji su i dalje u bekstvu. Njih dvojica su ubili Selvera Fazljiua, pripadnika BIA i bili glavni podstrekači raznih terorističkih akcija u Bujanovcu. Branioci Rašitija su na ovu presudu Okružnog suda u Vranju najavili žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: