Ubio se član "stečajne mafije"

Miko Brašnjović, jedan od osumnjičenih u slučaju stečajne mafije, pronađen je jutros mrtav u svojoj ćeliji u Centralnom zatvoru.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2006.

12:22

Default images

Prema prvim informacijama, Brašnjović se jutros obesio u pritvoru. Telo Mike Brašnjovića sanitetskim vozilom oko 13 sati prebačeno je na Institut za sudsku medicinu, gde će biti obavljena odbukcija. Kako B92 saznaje, Brašnjović nije ničim nagovestio mogućnost da će počiniti samoubistvo.

Njegov advokat Radoslav Baćević kaže da je klijenta video pre nekoliko dana i da ništa nije primetio: "Jutros me je istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog zatvora obavestio da se u prostorijama Centralnog zatvora obesio pritvorenik, a moj branjenik, Miko Brašnjović."

Saopštenjem se oglasila i Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde, u kojem se navodi da je zatvorski lekar odmah pokušao reanimaciju ali da ništa nije mogao da uradi. U ćeliju Centralnog zatvora odmah je pozvana ekipa SUP-a Beograd.

Samoubistvo pritvorenika za B92 potvrdio je i upravnik zatvora Miroslav Micić: "Jedino mogu da dodam da se to desilo jutros. On se u nekom momentu požalio pripadnicima službe obezbeđenja da mu je pozlilo, oni su ga vratili u sobu. U pet do deset minuta, dok je trebalo da bude sproveden kod lekara, on je iskoristio momenat i izvršio radnju vešanja pomoću omče napravljene od posteljine."

Brašnjović je, inače, bio vlasnik firme Eko produkt ,a sumnjičen je da je preko Poštanske štedionice dobijao kredite s kamatom ispod tržišne, a s kojima bi kupovao preduzeća u stečaju i čija cena je obarana.

Brašnjović je po rešenju Specijlanog suda uhapšen 12. aprila, zajedno još nekim biznismenima, sudijama trgovinskog suda i advokatima koji se sumnjiče da su članovi stečajne mafije. Među pritvorenima je i brat Mike Brašnjovića, Milinko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: