Politička ili službena tajna?

Generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović zatražio je sastanak s Vojislavom Koštunicom i Ivanom Dulić-Marković.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2006.

17:23

Default images

Božović traži odgovor na pitanje da li postoji politička volja da Inspektorat nastavi da radi. Nakon prekida pregovora s Evropskom unijom, Generalni inspektorat zatražio je detaljan izveštaj o tome šta MUP preduzima u vezi sa lociranjem i hapšenjem haških begunaca. Sa dve strane dobili su odgovor da je to službena tajna.

Isti odgovor generalnom inspektoru Vladimiru Božoviću stigao je i kada je zatražio izveštaj od jedinice koje je bila zadužena za zaštitu nedavno ubijenog svedoka saradnika Zoran Vukojevića Vuka: "Ako je sve službena tajna za inspektora, onda inspektor ne treba ni da postoji. To je političko pitanje za Vladu Srbije."

Inspektorat je tražio od ministra pokretanje disciplinske odgovornosti generala Miroslava Miloševića, doskorašnjeg načelnika Resora javne bezbednosti, zbog depeše u kojoj je naložio da se na graničnim prelazima evidentiraju svi poznatiji domaći i strani državljani: "Generalni inspektorat je sproveo istragu i utvrdio da je ta depeše protivustavna i protivzakonita i suprotna pravilima policijskog postupanja, tako da smo nakon te depeše predložili utvrđivanje odgovornosti Miloševića, a o tome će odlučiti ministar."

Božović očekuje da će od sadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića u toku dana dobiti informaciju o tome ko je ženi prvooptuženog za ubistvo premijera Srbije, Milorada Ulemeka, odobrio policijsko obezbeđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: