Napadnuti aktivisti DS-a u Užicu

Beograd -- DS je saopštio da su u noći između srede i četvrtka pretučeni članovi te stranke dok su lepili plakate na teritoriji Užica.

Izvor: FoNet, Beta
Podeli

Kako se navodi u današnjem saopštenju DS-a, članove te stranke napala je grupa od osam mladića koji su takođe lepili predizborne plakate, ali kandidata DSS-G17-NS. "Napadači su koristili i noževe, kojim su članu Izvršnog odbora DS-a Saši Vasiću nanete posekotine u predelu glave, a napada nisu bile pošteđene ni devojke", naveo je DS.

Kako se dodaje, članicu DS-a Ljiljanu Kozović napadači su prvo oborili na zemlju, a zatim je šutirali. DS traži od policije da uhapsi osobe koje prete i prebijaju one koji u okviru predizborne kampanje lepe plakate i napominje da niko ne sme da sprečava kampanju ni jednog kandidata.

DS podseća da su se i ranije dešavali napadi na članove i aktiviste DS-a, ali naglašava da su "oni do sada bili svojstveni Srpskoj radikalnoj stranci, a ne strankama demokratske orijentacije."

U Užicu se u nedelju, 2. jula, održavaju izbori za predsednika opštine, a učestvuje osam kandidata.

DSS demantuje učešće njenih članova

Izborni štab Tihomira Petkovića, kandidata Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Užice, demantovao je da su aktivisti te stranke napali članove Demokratske stranke dok su lepili izborne plakate. "Izražavamo žaljenje zbog nemilih događaja i osuđujemo sve vidove nasilja, i nadamo se da će vinovnici tih događaja što pre biti pronađeni", kaže se u saopštenju izbornog štaba kandidata Petkovića.

Iz štaba su naveli da ih "neprijatno iznenađuje reakcija DS-a, kojom se, i to ne prvi put, neosnovano napada kampanja kandidata Petkovića".

G17 plus negira

Stranka G17 plus negirala je da su njeni aktivisti u Užicu učestvovali u noćašnjem fizičkom napadu na članove Demokratske stranke koji su u tom gradu lepili izborne plakate.

I izborni štab Tihomira Petkovića, kandidata Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Užice, takodje je danas demantovao da su aktivisti te stranke napali članove DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 445 idi na stranu