Napadnuti aktivisti DS-a u Užicu

DS je saopštio da su u noći između srede i četvrtka pretučeni članovi te stranke dok su lepili plakate na teritoriji Užica.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 29.06.2006.

17:06

Default images

Kako se navodi u današnjem saopštenju DS-a, članove te stranke napala je grupa od osam mladića koji su takođe lepili predizborne plakate, ali kandidata DSS-G17-NS. "Napadači su koristili i noževe, kojim su članu Izvršnog odbora DS-a Saši Vasiću nanete posekotine u predelu glave, a napada nisu bile pošteđene ni devojke", naveo je DS.

Kako se dodaje, članicu DS-a Ljiljanu Kozović napadači su prvo oborili na zemlju, a zatim je šutirali. DS traži od policije da uhapsi osobe koje prete i prebijaju one koji u okviru predizborne kampanje lepe plakate i napominje da niko ne sme da sprečava kampanju ni jednog kandidata.

DS podseća da su se i ranije dešavali napadi na članove i aktiviste DS-a, ali naglašava da su "oni do sada bili svojstveni Srpskoj radikalnoj stranci, a ne strankama demokratske orijentacije."

U Užicu se u nedelju, 2. jula, održavaju izbori za predsednika opštine, a učestvuje osam kandidata.

DSS demantuje učešće njenih članova

Izborni štab Tihomira Petkovića, kandidata Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Užice, demantovao je da su aktivisti te stranke napali članove Demokratske stranke dok su lepili izborne plakate. "Izražavamo žaljenje zbog nemilih događaja i osuđujemo sve vidove nasilja, i nadamo se da će vinovnici tih događaja što pre biti pronađeni", kaže se u saopštenju izbornog štaba kandidata Petkovića.

Iz štaba su naveli da ih "neprijatno iznenađuje reakcija DS-a, kojom se, i to ne prvi put, neosnovano napada kampanja kandidata Petkovića".

G17 plus negira

Stranka G17 plus negirala je da su njeni aktivisti u Užicu učestvovali u noćašnjem fizičkom napadu na članove Demokratske stranke koji su u tom gradu lepili izborne plakate.

I izborni štab Tihomira Petkovića, kandidata Demokratske stranke Srbije za predsednika opštine Užice, takodje je danas demantovao da su aktivisti te stranke napali članove DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: