Nordcuker ušao na tržište Srbije

Nemački proizvođač šećera Nordcuker kupio je učešća u šećeranama u vlasništvu MK komerca.

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2006.

11:55

Default images

Drugi po veličini nemački proizvođač šećera je, u nastojanju da izbegne stroge propise koji se odnose na tržište šećera u EU, osnovao zajedničko preduzeće sa grupom MK komerc. Prema navodima iz sedišta kompanije u Braunšvajgu, Nordcuker će imati 51 odsto vlasništva u novoosnovanoj firmi Sunoko.

Sunoko će biti većinski vlasnik četiri fabrike šećera MK komerca, u Baču, Vrbasu, Pećincima i Kovačici. Cena transakcije nije navedena.

"Vojvodina spada u područja sa najboljom šećernom repom u Evropi i igra za nas veliku ulogu. Mi ovim jačamo na evropskom tržištu pri visokoj rentabilnosti", pohvalio je sklopljeni posao šef Nordcukera Ulrih Nele.

Nordcuker najavljuje i da će još u ovoj godini Sunoko uložiti 4,8 miliona evra u poboljšanje kvaliteta i optimiziranje potrošnje energije u fabrikama MK komerca, pre svega u Pećincima.

Nordcuker sa fabrikama u Nemačkoj, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, spada u vodeće kompanije za proizvodnju šećera u Evropi. Uz proizvodnju od 1,8 miliona tona, koncern je u protekloj poslovnoj godini imao promet od 1,3 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: