"Napred samo sa ekonomijom"

Nenad Popović je izjavio da privrednici albanske nacionalnosti ne treba da se boje saradnje i povezivanja sa privrednicima iz Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2006.

17:36

Default images

Šef ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije ocenio je pozive na bojkot robe iz Srbije kao štetne i kontraproduktivne i izrazio nadu da će kancelarija ekonomskog tima koja je danas otvorena u Gračanici biti prvi korak u povezivanju privreda.

"Mi želimo da vidimo na teritoriji Srbije i na terotoriji Kosmeta proizvode iz celog sveta i mislimo da je bilo koji poziv na bojkot roba nazadan u 21. veku. To su retrogradne namere i od toga će najveću štetu uvek da imaju oni koji pozivaju na taj bojkot, a ovi koji pozivaju moraju da shvate da će najveću štetu imati baš građani na Kosovu i Metohiji", rekao je Popović.

Popović je najavio i donošenje nacionalne stategije za razvoj srpskih opština na Kosovu u naredna tri meseca, naglašavajući da ona treba da definiše konkrente projekte bazirane na malim i porodičnim preduzećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: