Dragan Popović ubijen u Klini

Klina, Lipljan -- Dragan Popović iz Kline ubijen je iz vatrenog oružja.

Izvor: Radio KiM
Podeli

Avni Đanvukaj, portparol KPS policije za region Peći, rekao je KIM radiju da je telo Popovića pronađeno jutros oko 10 sati u njegovom stanu i da su ga preuzeli istražni organi iz Prištine. Kako saznaje KIM radio, Popović je prebačen u Centar za obdukciju koji se nalazi u Orahovcu.

68-godišnji Popović je danas pronađen mrtav, potvrdio je KIM radiju dežurni oficir policijske stanice u Peći Zef Krasnići. On nije mogao da saopšti više detalja o uzrocima smrti Dragana Popovića.

Koordinator opštine Klina Stojan Dončić kaže da je Popović sinoć ubijen u svojoj kući i da mu je iz pištolja pucano u glavu. Srpski povratnici u Klini rekli su Beti da je Popović poslednji put viđen sinoć oko 21 sata, a da je njegovo telo, s velikom lokvom krvi ispod glave, u kući jutros oko devet časova pronašao jedan komšija, koji je slučaj prijavio policiji. Popović je bio jedan od 50-ak Srba koji su se od sredine prošle godine vratili u Klinu.

Vandalizam na pravoslavnom groblju

Na pravoslavnom groblju u Starom Gracku kod Lipljana nepoznate osobe porušile su 16 spomenika. Predstavnik Starog Gracka Zoran Ćirković rekao je za KIM radio da su srušene spomenike jutros primetili zemljoradnici iz sela.

“Tražićemo sastanak sa predstavnicima KFOR-a, gde ćemo zahtevati odgovor da li će konačno da nas zaštite ili da nam kažu da za nas nema života ovde i da moramo da se selimo”, kaže Ćirković. Zamenik portparola Kosovske policijske službe Ranko Stanojević potvrdio je da se incident dogodio, ali da ostale detalje ne može da saopšti.

Info

Jun bez inflacije

Beograd -- Maloprodajne cene u junu su u proseku ostale na nivou majskih. Raste BDP. NBS zapretio bankama zbog povećanja kamata. Otplaćena 1/4 duga MMF-u.

Ekonomija petak 30.06. 23:13 Komentara: 9
strana 1 od 445 idi na stranu