Basesku zadovoljan posetom Parizu

Bukurešt -- Pariz i Bukurešt imaju skoro istovetne stavove u političkom pristupu kretanjima na zapadnom Balkanu izjavio predsednik Rumunije

Izvor: Beta
Podeli

Pariz i Bukurešt imaju gotovo istovetne stavove u političkom pristupu sadašnjim i budućim kretanjima na zapadnom Balkanu, izjavio je večeras predsednik Trajan Basesku po povratku iz dvodnevne radne posete Francuskoj.

Basesku je u Parizu sa francuskom predsednikom Žakom Širakom razgovarao o političkoj situaciji na zapadnom Balkanu, prvenstveno o poslednjim političkim zbivanjima na Kosovu, u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se u saopštenju rumunskog Predsedništva.

Dva predsednika su se saglasila da je za svako političko rešenje o statusu regiona potrebna "zrelost i politički takt" i da ishitrene odluke mogu biti štetna.

Basesku je obavio ovu radnu posetu Francuskoj da bi se osigurao da će se u toj zemlji u predviđenim rokovima ratifikovati Sporazum o pridruživanju Rumunije i Bugarske Evropskoj uniji. Žak Širak, predsednici dva doma francuskog parlamenta Žan-Luj Debre i Kristijan Ponsele, kao i drugi zvaničnici dali su najčvršće garancije rumunskom predsedniku da će Nacionalna Skupština ratifikovati ovaj sporazum 27. juna, a Senat 2. oktobra.

strana 1 od 72 idi na stranu