Reakcije u Srbiji na nezavisnost

Vlada Srbije konstatuje da posle odluke Republičke referendumske komisije Srbija preuzima državno-pravni kontinuitet SCG.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2006.

15:57

Default images

Neposredno po proglašenju konačnih rezultata referenduma Beti je u Vladi Srbije rečeno da će dodatno pojašnjenje tog stava Vlade i šta sledi u pravnom smislu "uslediti brzo".

SPO: Obaveza je prihvatiti rezultat

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković rekao je da je obaveza države Srbije da prihvati većinski izraženu volju građana Crne Gore.

"Došlo je vreme da se Srbija okrene sebi jer smo, posle toliko godina, dobili priliku da obnovimo svoju državnost", izjavio je Srećković agenciji Beta i dodao da je obaveza svih političara da se okrenu konstituisanju države Srbije. Srećković očekuje da će odnosi između Srbije i Crne Gore biti bolji nego proteklih godina jer nam to nalažu i istorija i ekonomski i politički razlozi.

Mladenović: DSS će poštovati stav Vlade Srbije

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da komentar i sud na konačne rezultate referenduma u Crnoj Gori treba da da Vlada Srbije, a ne političke stranke. Mladenović je agenciji Beta rekao da će DSS poštovati stav koji po pitanju konačnih rezultata referenduma o državno-pravnom statusu Crne Gore zauzme Vlada Srbije.

G17 Plus prihvata volju građana

Portparol G17 Plus Ivana Grbić rekla je da će ta stranke poštovati volju građana Crne Gore izraženu na referendumu o državno-pravnom statusu održanom 21. maja. "Ovo je trenutak kada mi kao država treba da se okrenemo sebi i svojim građanima i da mislimo o sebi", rekla je Grbić za agenciju Beta.

DS: Poštujemo volju građana

Portparol DS-a Đorđe Todorović izjavio je da će ta stranka poštovati volju građana Crne Gore. "DS se zalagala za očuvanje državne zajednice, ali će poštovati volju građana Crne Gore", rekao je Đorđević agenciji Beta.

SRS: Falsifikatima do nezavisnosti

Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić ocenio je, povodom proglašenja zvaničnih rezultata referenduma, da je Crna Gora "falsifikatima" i "ucenama" došla do nezavisnosti. "Ubeđen sam da je došlo do falsifikata. Ostaje gorak ukus u ustima da je Crna Gora ucenama i falsifikatima u referendumu došla do nezavisnosti, a nema joj opstanka bez Srbije", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: