Autobus sleteo u zvorničko jezero

Najmanje dve osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 19 sati dogodila u mestu Jošanica kod Zvornika.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 30.04.2006.

10:29

Default images

Prema poslednjim informacijama, niko od povređenih, koji su zbrinuti u zvorničkoj bolnici, nije u životnoj opasnosti. Policija istražuje uzroke nesreće, a prema prvim informacijama autobus je sleteo u zvorničko jezero nakon sudara s teretnim kamionom.

Potvrđeno je da je jedna od žrtava Snežana Samardžija iz Pančeva, a druga Milan Avramović iz Beograda, potvrdio je javni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini Nebojša Jovanović. On je novinarima rekao da su četiri putnika teško povredjena, medju kojima dva državljanina Pakistana, pripadnika Kfora iz Kosovske Mitrovice, dok je 41 osoba lakše povredjena.

Dežurni hirurg Ljubomir Lovren je potvrdio da su veoma brzo zbrinute sve povređene osobe. Svih osam osoba koje su zadržane na lečenju zadobilo je prelome kostiju: „U hitnu službu Bolnice u Zvorniku pregledano je 28 pacijenata, od toga je 17 primljeno. Osam pacijenata je imalo teške telesne povrede. Svi pacijenti koje smo primili van su životne opasnosti“.

Zvaničnih informacija o rezultatima istrage još nema, ali se nezvanično saznaje da je nesreću izazvao šleper koji je dolazio iz suprotnog smera. Kako je potvrdio povređeni vozač autobusa Vojo Hrgić, šleper je verovatno zbog neprilagođene brzine ušao prebrzo u krivinu i zadnjim delom se zaneo na desnu stranu kolovoza. Autobus je nakon kontakta udario u branik i sleteo u zvorničko jezero. Policija je potvrdila da je nesreća mogla imati još teže posledice, ali je autobus, na svu sreću, samo prednjim delom potonuo u jezero.

Saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica-Zvornik je uspostvaljen nešto pošle 14 časova, pošto su spasilačke ekipe uz pomoć dizalice izvukle autobus iz jezera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: