"Javni servis po političkom ključu"

Medijski ekspert Rade Veljanovski kaže da će vlasti u Srbiji zadržati uticaj na republički i pokrajinski radiodifuzni servis.

Izvor: B92

Nedelja, 30.04.2006.

14:37

Default images

"Mislim da se ovde radi o interesima određenih političkih krugova a možda i nekih drugih centara moći. Iz sastava upravnih odbora se uglavnom vidi da nije na prvom mestu javni interes, dakle interes građana", rekao je Veljanovski. On je kazao da je sastav upravnih odbora takav da upućuje na kontinuitet političkog uticaja na medije kakav je postojao i do sada.

Veljanovski je podsetio da je Skupština Srbije, kada je pre dve godine imenovala članove Republičke radiodifuzne agencije, imala najveći nivo saglasnosti, isti kao kada je usvajana Rezolucija o Kosovu.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće kazala je da nijedan kandidat ovog udruženja nije izabran u Upravni odbor Republičkog radiodifuznog servisa.

Ona je ocenila da će republički i pokrajinski javni servisi biti u apsolutno zaštićenoj poziciji, lišeni odgovornosti: "Oni će biti, što bi se u narodu reklo, kao beli medvedi. Niti moraju da plate kao sve ostale televizije koje su konkurisale, dakle nekih 800.000 evra godišnje. Pritom ide naplata pretplate, a izbor za nova tela državne televizije u javni servis ne obećava ništa dobro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: