Šišić uskoro u Srbiji?

Major Emir Šišić, pilot bivše JNA, mogao bi uskoro iz Italije da bude prebačen u Srbiju, gde bi odslužio ostatak petnaestogodišnje kazne.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2006.

10:57

Default images

Prema rečima ministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića, u to ministarstvo stigla je presuda Apelacionog veća suda u Rimu čime je zvanično potvrđeno da su ispunjeni svi uslovi za transfer Emira Šišića: "Preostaje još da ministar pravde Italije potpiše rešenje, a nakon toga sledi tehnički dogovor oko tačnog datuma transfera, pretpostavljam u zatvor u Sremskoj Mitrovici".

Šišić je u Italiji osuđen na 15 godina zatvora, pošto je kao pilot bivše Jugoslovenske narodne armije 7. januara 1992. godine u Hrvatskoj oborio helikopter Evropske unije, u kojem je poginulo petoro diplomata.

Na osnovu kvalifikacije da je počinio ubistvo s predumišljajem, Šišić je prethodno prvostepenom presudom osuđen na doživotnu robiju, ali je rimski Apelacioni sud to zamenio kaznom od 15 godina zatvora za višestruko ubistvo i izazivanje vazdušne nesreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: