Dostižna i nedostižna pravda

Advokat bivših poslanika G17 plus sumnjiči MUP i ministra policije Dragana Jočića da im je interes da se slučaj ne rasvetli.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2006.

11:34

Default images

Advokat Vladimir Terzić je zatražio od Generalnog inspektorata da ispita postoji li u tom slučaju opstrukcija MUP-a. Lalićeva i Čonjagić su postali poznati 27. novembra, prošle godine, kada im je stranka oduzela skupštinske mandate nakon njihove najave da neće glasati za budžet.

Pola godine od kada je započet predkrivični postupak, još uvek nema nikakvih rezultata: "Postoji sumnja da je u ovom slučaju izvršen pritisak na policijske organe, pa tako možemo zaključiti da najveći interes da se ovaj slučaj ne rasvetli na brz i efikasan način imaju upravo predstavnici izvršne vlasti, a posebno sam ministar policije Dragan Jočić", kaže Terzić.

Terzić smatra da gradjani Srbije, iz ovog slučaja mogu da izvuku odredjene pouke: "Prvo da se njihova volja ne poštuje i drugo da samo mi izmenili latinsku izreku pravda je spora ali dostižna u pravda je spora ali i nedostižna".

Generalni inspektor, Vladimir Božović, za B92 je izjavio da je dobio pismo advokata Vladimira Terzića i da će, narednih dana, saznati više o ovom slučaju, nakon čega će o svojim saznanjima obavestiti javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: