Ivanović pozdravio posetu Sejdiua

Priština -- Lider Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović pozdravio uskršnju posetu predsednika Kosova Fatmira Sejdiua.

Izvor: Beta
Podeli

Kako prenose prištinski elektronski mediji, Ivanović je u vezi s posetom Sejdiua manastiru Visoki Dečani rekao da dela govore više od reči.

Sejdiu je povodom Uskrsa u Dečane došao sa šefom UNMIK-a Sorenom Jesen Petersenom i komandantom Kfora Đuzepeom Valotom.

Premijer Kosova Agim Čeku juče je posetio sela Siga i Brestovik u opštini Peć, da bi tamošnjim Srbima uručio dva traktora kao uskršnje poklone, piše danas Koha ditore. "Doneli smo traktore da možete da obrađujete svoju zemlju i da sa nje ubirete plodove", rekao je Čeku.

Čeku je izjavio da Vlada i institucije Kosova žele dobre odnose sa Srbijom, ali da je za to potrebna volja i druge strane i da institucije Srbije treba da učine sve na nalaženju na hiljade nestalih Albanaca, da se distanciraju od prošlosti i izvine za zločine na Kosovu. "Srbija treba da prihvati novu realnosti i prizna i poštuje Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, u kojoj Srbi kao građani Kosova treba da ostvare svoju budućnost u miru i međusobnom poštovanju", kaže Čeku. 

Čeku je želeo da za Uskrs poseti manastir Gračanicu kod Prištine, ali je episkop raško-prizrenski Artemije na Čekuov zahtev odgovorio pismom u kom navodi da ne može da ga primi dokle god je raseljeno lice, odnosno dok se ne vrati u svoju rezidenciju u Prizrenu, uništenu u nasilju marta 2004.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu